Polaroid Photo

Sfeerbeelden

Heading West

Kevin and Evelyne visit San Francisco, Los Angeles and Las Vegas

Kies een onderwerp:

Wed
9
Sep '09

Aankomst

Oh my god, I can’t believe it! I’ve never been this far away from home… – The Kaiser Chiefs

Maandag zijn we vroeg opgestaan om op tijd in Brussel te geraken. Om 12u begonnen we dan aan onze lange vlucht richting San Fran. In Washington moesten we overstappen en dus ook onze bagage ophalen en terug inchecken. Dit bleek zeer eenvoudig te zijn: door immigratie geraken, bagage oppakken (stond al klaar), 10 meter verder gaan, security check en bagage terug op de band zetten…

2 dingen die ons meteen opvielen:

  • Amerikanen zijn heel spontaan
  • Amerikanen zijn echt wel in de ban van Obama

Het eerste viel ons al op tijdens de vlucht. Een stewardess begon vrij spontaan met ons een gesprek, over hoeveel koffie wij Belgen wel niet drinken (ze had in haar 20 jaar ervaring nog nooit zoveel koffie geserveerd) en hoe vriendelijk en rustig we wel niet waren (wij brave Belgen klagen haast nooit, weet u wel).
Dat Obama hét gespreksonderwerp is viel dan weer op in de luchthaven: talloze winkeltjes met De Obama’s op zowat alles wat je je kan bedenken. Ook op het nieuws was het haast niets anders dan hun President.

Eenmaal aangekomen in San Francisco namen we een taxi naar ons hotel op Bush Street waar we haast onmiddellijk in slaap vielen (we waren op dat moment ongeveer 24u wakker, het kattenslaapje tussen Washington en SF niet meegerekend).
We sliepen goed door, buiten het feit dat we om 4AM (SF tijd) allebei even klaarwakker waren. We konden gelukkig de slaap toch nog even terug vatten want Dag 1 stond voor de deur.

Reageer »

Reageer